Docent

danielaMijn naam is Daniela Reyes, geboren in Santiago de Chili.Chili is een van de mooiste landen in Zuid-Amerika, met mooie natuur en verschillende klimaten. Je vraagt je wellicht af waarom ik nu in Nederland ben? Dat kan je verderop lezen.

In Chili spreken ze Spaans wat een van de meest expressieve talen ter wereld is. Spaans is de vierde wereldtaal en er zijn ca. 400 miljoen Spaanstaligen.

Ik ben een tolk Engels-Spaans, ik heb gestudeerd aan een school voor tolken waar ik mijn diploma in 1994 gehaald heb. Daarna heb ik een lerarenopleiding gevolgd bij het ILC Instituut in Santiago en ben daarna begonnen om daar als lerares te werken.

Ik gaf daar Spaanse les aan buitenlanders en Engelse les aan Chilenen. De lessen waren voor individuen en voor kleine groepen. Daarnaast kwam ik bij verschillende bedrijven om daar cursus Engels te geven voor de medewerkers.

Lesgeven is mijn passie! Ik werk namelijk graag samen met mensen en help ze daarbij tegelijkertijd om iets te leren.

In 2002 besloot ik naar Europa te komen om te reizen en om mijn Engels te verbeteren door het volgen van intensieve cursussen in Engeland.

Daarna heb daar een tijdje in Barcelona gewoond. Daar werkte ik als privé lerares Engels voor Spanjaarden en lerares Spaans voor buitenlandse studenten. Ik heb daar ook mijn nederlandse echtgenoot ontmoet en woon sinds 2003 in Nederland.

Ik heb 15 maanden lang Nederlands gestudeerd en daarna begonnen om Spaans en Engels privé les te geven. Naast het lesgeven verzorg ik af en toe ook vertaalwerk.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik meer dan 11 jaar ervaring met lesgeven en ik hoop binnenkort ook jou Engels te leren.

Graag tot ziens op de cursus.

Daniela Reyes